Crossfit och meditation

by | May 25, 2021 | Uncategorized | 0 commentsMånga tränar fysiskt väldigt hårt, många pass i veckan. Jag har själv varit en av dem men på senare tid insett att det är minst lika viktigt att ta hand om det inre alltså det mentala.

För tre månader sedan bestämde jag mig att meditera minst en minut varje dag. Vissa dagar sitter jag i 10 minuter andra dagar 1 minut.
Det har enbart varit mycket positivt att meditera, kan inte komma på något negativt.
Här är en lista på saker som händer i kroppen: 

Meditation gör dig mer kreativ.
Då Crossfit triggar det sympatiska nervsystemet gör meditation tvärtom och kroppen använder sig av det parasympatiska och man kommer ner i varv. Bägge är viktiga men många väljer att träna hårt enbart, väldigt många i vår box tex. Men återhämtning är det sämre med. Man blir mer mottaglig för nya tankar och därmed mer kreativ av mediation.

Det minskar stress och ångest.
Meditation minskar inflammatoriska hormonella reaktioner av stress. Endast 10 minuter hjälper människor med ångest att få bättre fokus och bättre välmående

Mediation stärker immunförsvaret.
Det har påverkan på vårt psyke därmed också positiv inverkan på vår motståndskraft mot sjukdomar. Det finns tydligen samband mellan hjärnan, hormonsystemet och immunförsvaret. Därför är man mer mottaglig för infektioner när man är stressad tex.

ALLA kan meditera men det gäller att hitta en form som passar en själv bäst, har man svårt att sitta stilla kan gående meditation vara en bra idee. Ett tips från mig som arbetar i CrossFit världen och något vi uppmanar alla medlemmar till på 421 Crossfit är att köpa ett program i ett företag som heter Romwod. Det är mycket yoga men också endel andningsövningar och de säger precis vad man ska göra, enkelt att följa och kostar inte många kronor i månaden.

Följ oss

Vill du veta mer oss, bli inspirerad, lära känna andra medlemmar eller bara dela med dig av dina egna erfarenheter? Följ 421 Crossfit på sociala medier. Interagera med oss och var en del av vårs stora träningsfamilj.

Pin It on Pinterest

Share This