CrossFits bästa övningar?

by | Feb 28, 2021 | Funktionell Fitness, Träna Crossfit, Träning | 0 comments

Vilka är CrossFits bästa övningar?


CrossFit definieras av tre olika element. Konstant varierade, funktionella rörelser och hög intensitet.
Detta innebär att det finns ett gäng bra övningar och endel av dessa har vi i vår ordlista som ni lätt kan hitta här. (intern länk till ordlistan)

Vi börjar med att dela upp CrossFit i det tre störst momenten, vi har alltså: gymnastik, tyngdlyftning och kondition. I gymnastiken finns de flesta övningarna strikta och de flesta boxarna rekommenderar att dessa behärskas innan man börjar med kippade varianter osv. Nedan tar jag upp de övningar jag anser vara de viktigaste.

7 av de bästa gymnastiska övningarna:

 1. Strikta/kippade pullups chest to bar
 2. Dips
 3. Strikta/kippade handstand pushups
 4. Toes to bar Pushups
 5. Muscle ups 
 6. Handstand walk

7 bästa övningarna för tyngdlyftning:

 1. Back/front squats
 2. Benchpress
 3. Strict press
 4. Cleans and jerk
 5. Snatch
 6. Dumbbell/barbell row
 7. Deadlift

7 bästa konditions övningarna:

 1. Burpees
 2. Rodd
 3. Assaultbike
 4. Löpning
 5. Wallballs
 6. Intervaller
 7. Double unders

Dessa övningarna, vikter, intensitet kombineras och resulterar i att vi blir väldigt vältränade. (i de flesta fallen). Det är svårt att säga vilken som är den bästa övningen, det kan vara väldigt personligt då endel automatiskt dras till att lyfta tyngre medans andra föredrar att köra med kroppsövningar och kondition. Min bästa övning är Clean and Jerk! För att tillägga är även assisterande övningar livsnödvändigt om man vill träna CrossFit dock inte det roligaste som finns men som sagt kroppen måste hålla.

Följ oss

Vill du veta mer oss, bli inspirerad, lära känna andra medlemmar eller bara dela med dig av dina egna erfarenheter? Följ 421 Crossfit på sociala medier. Interagera med oss och var en del av vårs stora träningsfamilj.

Pin It on Pinterest

Share This