Vett & etikett

Boxregler

Låt oss berätta mer

Ordningsregler

Boxregler på 421Crossfit

Det är medlemmarna som tillsammans skapar stämningen på boxen. Målet är att boxen skall vara en träningsoas där man både kan slappna av mentalt och samla inspiration. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för det har vi tagit fram regler för hur saker skall fungera i boxen och vilken kultur vi eftersträvar. Det handlar om hur vi behandlar varandra, lokalen och utrustningen. Säkerhet och personlig hälsa står i centrum och vi behöver gemensamt följa alla de regler vi tillsammans kommit överens om. 

Inställning & Respekt

R

Lämna egot i dörren

Är du störst, starkast och snabbast? Bra, då är du förmodligen förebild för någon. En förebild beter sig föredömligt. Var ödmjuk. Här är ingen bättre än någon annan. Vi strävar alla mot att bli bättre.

R

Lyssna

Vi lyssnar på vad coacherna förmedlar, både på genomgång och under passen. Det coachen säger är det som gäller, vi går ingen ”egen” väg, coachen är där för din skull.

R

Hänsyn

Uppträd mot andra som du vill att de ska uppträda mot dig. Respektera dina kamrater och coacher.

R

Fuska inte

Det finns absolut ingenting att tjäna på att fuska. Du får inget för det. Halva repetitioner fyller inget syfte (förutom vid skada, rehabilitering eller specialträning). Var ärlig mot dig själv. Om någon som står vid sidan säger till dig så lyssna på dem, då de troligen har rätt i vad de ser.

R

Informera om skador

Informera coachen om du har skador eller begränsningar eller om dagsformen inte är helt 100. Det gör att du alltid kan få bästa möjliga råd och stöttning i din träning och att coachen kan anpasset paset

R

Hälsa alltid

Säg hej när du kommer och hej då när du går. Introducera dig för de du inte träffat och välkomna de som är nya. Vi är en ”familj” som växer hela tiden alla ska känna samma samhörighet.

R

Personalytor

Respektera dessa ytor som privata. Tänkt på att boxen även är någons arbetsplats. 

R

Inställning

Din inställning är viktig för både din egen träning men också för dem runt dig. Vi lär oss av allt vi gör, det finns inga misslyckade försök utan inställning och ansträngning i varje pass och övning är viktig. Korrekta och kontrollerade rörelser och repetitioner är utgångspunkten och sedan anpassar vi vikter och intensitet för att det ska passa alla.

regler vid klasser

R

uppmärksamhet

Vi lyssnar på vad coacherna förmedlar, både på genomgång och under passen. Det coachen säger är det som gäller, vi går ingen ”egen” väg, coachen är där för din skull.

R

Avbokning

Avboka i tid. Tänk på att du annars tar en plats för någon annan. 

R

en hjälpande hand

Hjälp dina kamrater med utrustning och undanplockning.

R

Kom förbededd

För att passet skall bli så effektivt och givande som möjligt ber vi alla att ha läst in sig på dagens övningar och vad vi skall göra på klassen. 

R

Signa in

Signa ALLTID in före passet

R

hela passeT ihop

Är du klar först vänta in dina kamrater

Utrustning & Säkerhet

R

Rigg /stång

Ha aldrig redskap eller person bakom dig vid arbete i riggen eller tunga squat och lyft.

R

magnesium

Vi använder enbart flytande magnesium på grund av problematik kring astma. Undantag gäller vid tävlingar eller kval som utförs i boxen. Då tillåts block. 

R

Boxyta

De schemalagda klasserna har alltid företräde till utrustning och lokalen. Plocka undan och ge utrymme för klassen i god tid innan klassens start, rådfråga coachen om du är osäker på vilken utrusning klassen behöver. Respektera riggarna i mitten – dessa är i första hand till för open-gym.

R

trasig utrustning

Kontakta oss omgående om det är någon utrustning som är trasig, något som behöver åtgärdas eller om du har några förbättringsförslag. Det er via er  feedback vi får möjlighet att bli en bättre box. Du kan även lämna synpunkter via lapparna som finns i receptionen.

R

Barn

Vi vill att alla barn ska känna sig välkomna till oss. Respektera att 421 inte är en lekplats och att vikter/stänger/maskiner inte är leksaker. Vi har en öppen träningsyta där vikter lyfts och svingas både före, under och efter pass. För att det inte ska inträffa några skador varken på barn, vuxna eller utrustning så låter vi inte våra ömtåliga barn vistas på det svarta golvet. Vi erbjuder istället barnen en mysig del en trappa upp, där de både kan leka, rita, eller sitta i soffan med något eget, under ditt ansvar. När ni lämnar lekrummet är det ditt ansvar som förälder att se till att det är städat/undanplockat.

R

Icke Medlemmar

Ni får inte släppa in någon i boxen, för träning, utan att ha frågat och fått ok via mail.

R

Lämna boxen

Följ anvisningarna på ytterdörren för hur boxen stängs ner, så inga otillbörliga kommer in och förstör/tar sådant som inte är deras. Detta är ALLAS gemensamma ansvar.

R

dRoppa vikter

Vi dumpar inte kettlebells, hantlar och tomma skivstänger i golvet, detta då de då kan gå i sönder. Stänger med viktskivor från 15 kg och uppåt är OK att droppa, men om du har möjlighet försök få ner stången under kontroll. Det är ALLTID okej att släppa vikter på för att undvika skada. 

R

Städning

Vi hjälps åt efter passen att plocka undan utrustningen som vi använt. Vikter, Kb, roddar, band osv. ska tillbaka på sin plats. Stänger borstas av, magnesium torkas av, rep hängs upp osv. Tränar du själv på open-ytan så gäller samma sak, du ser till att det ser ut som innan du började träna. 

R

personliga ägodelar

Vi lämnar inte kvar något personligt tex. handduk, hopprep och vattenflaska utöver det som får plats i din svarta låda i omklädningsrummen. Allt annat hamnar i kvarglömt lådan, denna töms i slutet av varje månad och skänks till välgörande ändamål. Tänk på lukt och hygien och ta hand om dina svettiga träningskläder och våta handdukar.

Attityd

CrossFit är en träningsform med stark gemenskap och community. Vi hjälper och stöttar varandra för att utvecklas och har roligt. Man “tävlar” med sig själv, inte med andra. Lyft dina kamrater,  pusha och sprid glädje. 

Respekt

Hos oss är alla lika mycket värda. Oavsett vem där du är, varifrån du kommer och vilken sexuell läggning du har. Vi visar respekt för varandra och på 421Crossfit är alla jämnlikar. Vi hälsar gammal ung, tränad och otränad varmt välkomna till vår gemenskap. 

Säkerhet

Delar av träningen innefattar tung utrustning och höga höjder. Våra regler är till för er säkerhet. Följ alltid instruktionerna från coachen och var inte rädd för att skala om du känner dig osäker. Vi tränar för att ha roligt och lämnar alls prestige hemma. 

Kontakta oss

Pin It on Pinterest