Crossfit För tonåringar 

Crossfit Teens 

Låt oss berätta mer

CrossFit Teens 

Vad är Crossfit Teens?

På 421 CrossFit Teens får man lära sig  grunden i CrossFit. Vi går igenom tyngdlyftning, gymnastik, styrkelyft och uthållighet. Vi förbereder ungdomarna för livet och CrossFit kan även kombineras med andra sporter. Vår tomårsgrupp består av ungdomar i åldern 12-18 år. Vi lägger stor vikt vid den individuella utvecklingen och ser till att varje atlet, oavsett nivå, utmanas där hem befinner sig. För att kunna göra detta har vi ibland två coacher på passen. Allt för att kunna ge förutsättningar för att varje ungdom ska känna sig sedd och få rätt utmaning. Alla pass börjar med en ordentlig uppvärmning, oftast kör vi därefter en styrke- eller teknikdel med gymnastik, styrkelyft eller tyngdlyftning. Avslutningsvis brukar vi ha något pulshöjande i form av WOD  (workout of the day). Vi varierar träningen mycket och gör den funktionell för ungdomarna. Stort fokus ligger på att ha roligt tillsammans och skapa god gemenskap så att alla känner sig som en i “gänget”. Det finns en stark laganda och alla stöttar och pushar varandra framåt. 

Det finns två pass i veckan för ungdomarna:
Måndagar 17.00-18.00
Torsdagar 19.00-20.00

 

Teknik

Måga tycker att den stora charmen med CrossFit är att man aldrig blir fullärd. Det finns så många moment och delar att träna på man alltid hittar något roligt och utvecklas. Mycket tid går åt till teknikträning i allt ifrån rörelsebanor i olympiska lyft till hur man effektivast klättrar i rep eller går stabilt på händer. 

Styrka

Allt eftersom ungdomarna blir äldre läggs mer och mer styrka in. Klassiska basövningar som knäböj, marklyft eller strikta presser förekommer ofta och blir bra värdemätare. I en ålder där de växer och snabbt blir starkare skapar det motivation och träningsglädje. 

Smidighet

En stor del av att utöva CrossfFit är rörlighet, kroppskontroll och smidighet. Genom att utmana kroppen både i olympsiska lyft och gymnastik bygger ungdomarna tidigt en smidighet som de tar med sig hela livet. De får också med sig värdefulla rörlighetsövningar som de kan ha nytta av även i andra idrotter.  

Kontakta oss

Pin It on Pinterest