Crossfit För tonåringar 

Crossfit Teens 

Låt oss berätta mer

CrossFit Teens 

 Vad är Crossfit Teens?

På 421 CrossFit Teens får man lära sig  grunden i CrossFit. Vi går igenom tyngdlyftning, gymnastik, styrkelyft och uthållighet. Vi förbereder ungdomarna för livet och CrossFit kan även kombineras med andra sporter. Vi har två olika grupper, yngre och äldre teens. Grupp med yngre atleter är i åldern 12-14 år och grupp äldre är i åldern 15-17 år. Alla pass börjar med en ordentlig uppvärmning, oftast kör vi därefter en styrkedel med gymnastik, styrkelyft eller tyngdlyftning. Avslutningsvis brukar vi ha något pulshöjande i form av WOD  (workout of the day) där fokus är att bygga kondition. Vi varierar träning  mycket och gör den funktionell för ungdomarna. Stort fokus ligger på att ha roligt tillsammans och skapa god gemenskap så att alla känner sig som en i “gänget”. Det finns en stark laganda och alla stöttar och pushar varandra framåt. Varje person får individuell coachning för bästa utveckling. Vi går igenom rörelsemönster, teknik, styrka och utveckling. All träning anpassas efter individen och dess nivå.

Det finns två pass i veckan under olika tider:
Måndagar grupp 17.00-18.00
Torsdagar grupp 19.00-20.00

 

Teknik

Måga tycker att den stora charmen med CrossFit är att man aldrig blir fullärd. Det finns så många moment och delar att träna på man alltid hittar något roligt och utvecklas. Mycket tid går åt till teknikträning i allt ifrån rörelsebanor i olympiska lyft till hur man effektivast klättrar i rep eller går stabilt på händer. 

Styrka

Allt eftersom ungdomarna blir äldre läggs mer och mer styrka in. Klassiska basövningar som knäböj, marklyft eller strikta presser förekommer ofta och blir bra värdemätare. I en ålder där de växer och snabbt blir starkare skapar det motivation och träningsglädje. 

Smidighet

En stor del av att utöva CrossfFit är rörlighet, kroppskontroll och smidighet. Genom att utmana kroppen både i olympsiska lyft och gymnastik bygger ungdomarna tidigt en smidighet som de tar med sig hela livet. De får också med sig värdefulla rörlighetsövningar som de kan ha nytta av även i andra idrotter.  

Kontakta oss

Pin It on Pinterest