Varför filma vi oss?

by | Apr 8, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Varför uppmanar vi våra medlemmar att filma sig själva?

För en utomstående kan det verka egenkärt, många höjer säkert på sina ögonbryn men för oss som har tränat crossfit ett tag är det en självklarhet att filma sig själv.

Oavsett om man tränar på open gym eller går på pass så är det en stor fördel om man filmar sig själv, i synnerhet när man genomför någon av alla de lyft som finns inom crossfit. 

Majoriteten av dem som tränar hos oss vill bli utvecklas, de vill bli bättre och kanske lyfta en specifik vikt i någon av de olympiska lyften. 
Filmat material är en nyckel för att lyckas. Du kan på egen hand direkt efter lyftet kolla på filmen, ligger du rätt i din start? Har du vikten mitt i foten? Drar du klart? Du kommer få mycket mer insikt i hur du faktiskt gör när du lyfter, du får ett direkt svar om du gör så som din coach både har förklarat och förevisat.  Du kan visa din coach om denne skulle ha lite tid över innan eller efter ett pass. Du kan se om du får till den korrekta tekniken som dina inspirationskällor på sociala medier lyfter med. 

Du kan visa din träningskamrat och ni kan tillsammans komma fram till om det är något specifikt just du bör tänka på.

Jag personligen brukar radera majoriteten av filmerna direkt efter jag tittat men några sparas alltid på längre sikt. För dem som är relativt nya inom crossfit rekommenderar jag att istället att man sparar majoriteten av filmerna.

Det är väldigt lätt att gå tillbaka en månad för att se om man utvecklas som man vill, om man lyckats få vikten mitt i foten, om man drar klart eller vilken detalj man nu har arbetat med att förbättra.

Viktigast är att du gör det som fungerar för dig, det kommer kanske kännas lite obekvämt i början, att rigga upp kameran, filma sig själv och analysera sig själv i slow motion men tro mig. Det kommer ta din träning till en annan nivå och även dig själv, samtidigt som du tränar fysiskt får du träna mentalt genom att filma dig själv och se dig själv på film. 

Oftast blir man väldigt glad och stolt över sig själv över vad man lyckats förbättra över tid.

Följ oss

Vill du veta mer oss, bli inspirerad, lära känna andra medlemmar eller bara dela med dig av dina egna erfarenheter? Följ 421 Crossfit på sociala medier. Interagera med oss och var en del av vårs stora träningsfamilj.

Pin It on Pinterest

Share This