Elitidrottare & CrossFit

by | Mar 5, 2021 | För vem är Crossfit, Träna Crossfit | 0 comments

Elitidrottare som börjar med CrossFit

På bilden ser ni Ásdís Hjálmsdóttir en isländska med extraordinära prestationer.
Hon har tidigare varit elitatlet inom spjutkastning i nära 20 år, hunnit med 4 st OS och även deltagit i en EM fina och även VM! Helt otroligt.

Nu har Ásdís lagt spjutkastar karriären på hyllan och börjat med CrossFit.
Många före detta elitatleter blir riktigt duktiga på CrossFit fort, de har rätt mindset från början och förstår innebörden av långsiktig träning samt att inget kommer gratis.
Det tar tid att bli duktig inom en sport samt att det är viktigt att lyssna på kroppen och hålla sig skadefri. Har man inte erfarenhet tidigare är det lätt att man inte har tålamod och hoppar över viktiga steg, det är viktigt att låta kroppen få anpassa sig till CrossFit och den högintensiva samt tunga träningen i form av tyngdlyftning och styrkelyft.

Så mindsetet skulle jag säga är den viktigaste delen. Sekundärt kommer disciplinen som även den dem fått med sig från tidigare erfarenheter, ingen kommer att göra jobbet åt dig. Du måste dedikera en stor del i ditt liv om du vill bli riktigt duktig inom vad som helst.
Att ha motivationen och viljan att träna trots man inte alltid känner för det är otroligt viktig, att det inte alltid är superkul är också något man får erfara med bakgrund som elitatlet.

Det tredje är att kroppen är van vid hård träning. Oftast har atleten även kunskap inom träning och hur det rent basalt fungerar med periodisering etc. Fördelen är att före detta elitatleter oftas byggt upp en stark fysisk grund och behöver mest träna på teknik och behålla styrkan istället för att behöva bygga upp den från noll.

I Ásdís fall så är hon extremt stark i överkroppen och hennes explosivitet ska vi inte ens gå in på. (VÄLDIGT explosiv är hon) Samt förståelse för att ha balans med hård träning samt bra återhämtning.

Kolla in denna framgångsrika tjejs hemsida om du vill lära dig med om och jobba med ditt mindset.

https://asdishjalmsdottir.com/

Följ oss

Vill du veta mer oss, bli inspirerad, lära känna andra medlemmar eller bara dela med dig av dina egna erfarenheter? Följ 421 Crossfit på sociala medier. Interagera med oss och var en del av vårs stora träningsfamilj.

Pin It on Pinterest

Share This