En dag i en Crossfitbox

by | Feb 11, 2021 | 421CrossFit, För vem är Crossfit | 0 comments

En vanlig dag i en CrossFitbox i Göteborg

För oss som tränar CrossFit så är vi vana, nästintill bortskämda med, den stora variation en träningsdag i en box kan ge oss.  För er som googlat CrossFit, kanske sökt CrossFit på YouTube eller tom testat lite hemmaträning i trädgården så förstår vi att det kan verka lite komplicerat men jag skulle hävda att det är raka motsatsen. 

CrossFit är för alla, det är en träningsform för dem som oavsett ålder väljer att ta tag i sin hälsa men även för dem som elitsatsar för att en dag vara en av de atleter som många av oss söker efter på Youtube för att få motivation och inspiration. 

En förutfattad mening är att den gemene CrossFitutövaren är en elitatlet som tränar 7 dagar i veckan, så är inte fallet. På 421 CrossFit i västra Göteborg så är den gemene medlemmen en person som bestämt sig för att prioritera sin hälsa, ha väldigt roligt och kanske hitta nya vänner för livet.  På 421 CrossFit så finns det i stort sett varje morgon/tidig förmiddag ett pass, dagens WOD, lett av en av våra kompetenta coacher. 

Lite senare under förmiddagen finns ett stående pass vid lunchtid som är mycket uppskattat av våra medlemmar. Vid tidig eftermiddag börjar en rad av olika pass, det ser lite olika ut beroende på vilken kalenderdag det är. Det kan vara CrossFit Teens, CrossCit Kids, RX-pass, WOD (workout of the day), CrossFit gymnastik eller CrossFit lifting. 

Passen är 60 minuter långa med undantag för det mer avancerade passet RX som är 90minuter.  421 CrossFit har även något som kallas för Open Gym (OG), det betyder att man utan att det är ett coachlett pass får träna 24/7, antingen på egen hand eller tillsammans med andra.  För att träna open gym är policyn att man har god kunskap i CrossFit och att man tar ansvar för utrustningen och de rutiner som är uppsatta i boxen.  Alla tider och pass finns på vår nya fina hemsida och i appen Wodify som vi använder oss av. 

Följ oss

Vill du veta mer oss, bli inspirerad, lära känna andra medlemmar eller bara dela med dig av dina egna erfarenheter? Följ 421 Crossfit på sociala medier. Interagera med oss och var en del av vårs stora träningsfamilj.

Pin It on Pinterest

Share This