Hur startade 421 Crossfit?

by | Jan 1, 2021 | Träning, 421CrossFit | 0 comments

Starten på resan för 421 Crossfit


Hur kommer det sig att man hoppar rakt ut för ett stup utan att vara rädd. Varför ger man sig in i något man inte har någon aning om, följ vår historia på vår resa.

Markus har alltid varit den mer erfarna och jag den som inte ser några hinder. Vi hade ett tag pratat om att öppna en box men för mig var det bara tomma ideer, jag visste att jag behövde övertala Markus till handling.
Vintern 2014 satt vi på flygplatsen och skulle hämta en vän, Markus var fortfarande osäker på om hur allt skulle fungera att starta en box men då fråga jag “ångrar du hellre inte något du misslyckats med än att inte provat alls” efter den dagen startade vi arbete och har aldrig titta tillbaka. Efter den dagen fanns det inget mer självklart för oss än att starta en box. Drömmen om att får hjälpa människor till rätta med hälsan och livet har varit drivkraften ända sedan start, vi bägge har otroligt mycket kärlek till träning och gissa vad? Det smittade av sig på omgivningen!

Vi var helt gröna men upplevde inte att det var så konstigt, våra tankar gick jämt och ständigt i “kan någon annan driva en box så varför skulle inte vi kunna det” Alla problem som uppstod på vägen löste vi en i taget för vi var väldigt motiverade som sagt. Vi startade ett aktiebolag därefter började en lång och intensiv jakt på lokal.
Vi var nyinflyttade till Göteborg och visste inget om staden efter att ha bott utomlands ett år. Båda jobbar heltid men all vår fria tid ägnade vi oss åt att jobba med boxen. Efter att ha sökt, ringt, mailat dagligen i två månader till olika fastighetsägare fick vi äntligen napp.

Ute i Högsbo industriområde hittade vi en liten lokal på 200m2 och takhöjden var tillräckligt hög, det var en viktig detalj. Aktiebolaget var uppstartat och vi löste kapitalet som krävdes, hur? Vi minns inte men vill man något tillräckligt mycket så löser man det på ett eller annat sätt.

Vi började renovera hela lokalen och målade om allt, det var viktigt för oss att det skulle vara snyggt och prydligt trots att vi bägge är mer av den slarviga människotypen. Därefter var vi tvungna att få tag i utrustning, golv osv. Då hade vi så otroligt mycket “tur” (vi tror inte på tur) att vi tränade på vårt gamla ställe och där träffade vi en man som precis skulle lägga ner som box och vi fick köpa deras utrustning. På min födelsedag hämtade vi all utrustning och började montera allt i vår nya box. Vi hade satt ett datum för invigningen och börjat skicka ut inbjudningar till alla vi kände, vilket var få då vi inte bott i Göteborg så lång tid. Vi klarade vår tajta deadline med många sena kvälla och endel arbete på nätterna.

Invigningen blev en succé. Det kom otroligt många människor och vi sålde många medlemskap redan på själva invigningen. Därefter började box livet på riktigt. Vi började hålla pass och det kom fler och fler medlemmar. Än en gång hade vi “tur”, ovanför oss fanns ett företag där vår nuvarande vän Markus Abrahamsson på MAB Advisory AB & Smartförpackningar jobbar. Han var erfaren inom Crossfit och drog ner mycket av sin personal och gav oss massa med tips, han blev även vår första medlem.

I början kunde det komma en person på passen bara och det var psykiskt jobbigt men vi visste att det bara var att köra på. Successivt kom det fler och fler, till slutet blev vi en full box och passen fylldes ut. Vi expanderade passen och även lokalen. Grannen bredvid flyttade så vi tog över deras lokal, rev väggen mellan och volá vi fick en dubbels så stor box.

Sedan start har vi jobbat på för att utveckla medlemmarna, företaget och oss själva. Vi har gjort många bra saker men även ofantligt många misslyckanden har vi fått ta lärdom av. Vi ångrar inget. 

Följ oss

Vill du veta mer oss, bli inspirerad, lära känna andra medlemmar eller bara dela med dig av dina egna erfarenheter? Följ 421 Crossfit på sociala medier. Interagera med oss och var en del av vårs stora träningsfamilj.

Pin It on Pinterest

Share This