CrossFitness VS CrossFIT

by | Jan 31, 2021 | Begreppsförklaring, Träning | 0 comments

Vad är skillnaden mellan CrossFit och CrossFitness

Kärt barn har många namn som det heter!

För att få öppna en CrossFit box måste en av personerna som önskar detta ha gått CrossFits utbildning L1 och blivit godkänd i det teoretisks testet som görs där,. Samt ska företaget betala in en summa till CrossFit varje år för att få använda namnet CrossFit som varumärke. Gör man inte detta får inte deras varumärke synas någonstans och man får inte utge sig för att utöva CrossFit. Även alla som coachar på en box måste vara utbildade i L1.

För att slippa betala denna avgiften som ungefär ligger på 30.000kr per år kan man modifiera namnet Crossfit och det är så jag tror Crossfitness har uppstått från början. På konventionella gym vill man ha CrossFit klasser tex men inte betala CrossFit avgiften eller ha utbildade coacher då har man efterliknat träningsformen. Oftast brukar det vara mindre tunga lyft, skivstång och avancerade gymnastiska övningar. Men mycket kroppsvikt, kb, och hantlar.Crossfitness kräver inte heller “onramp”, alltså introkurs, så vill man gå på dessa klasserna på gymmet är det bara att köra igång. Däremot på en traditionell CrossFit box brukar det ofta vara krav på intro kurs då det finns mer komplexa övningar än på Crossfitnessen. Detta även för att undvika skador och för att motionärerna ska få en uppfattning om sporten.

CrossFit L1 utbildningen är under tre dagar och personligen tyckte jag att den var riktigt bra. Därav tycker jag att det är mycket fördelaktigt att träna i en box, dock så beror allt på vad syftet och målet är med ens egna träning. Vill man utvecklas och verkligen utmana sig själv, tekniskt och växa som motionär så skulle jag rekommendera att söka upp en CrossFit box. Är däremot syftet enbart att få träningen gjord så fungerar det superbra med Crossfitness på ett vanligt gym.

Följ oss

Vill du veta mer oss, bli inspirerad, lära känna andra medlemmar eller bara dela med dig av dina egna erfarenheter? Följ 421 Crossfit på sociala medier. Interagera med oss och var en del av vårs stora träningsfamilj.

Pin It on Pinterest

Share This