För dig som vill tävla

by | Jan 10, 2021 | 421CrossFit, Crossfit Tävling | 0 comments

Att tävla i CrossFit

Vi på 421 Crossfit har alltid varit för att man ska tävla om man vill och känner för det. I alla år har vi haft klubbmästerskap och uppmanat medlemmarna att utmana sig själva. Det bästa sättet och pressa sina gränser är, enligt oss, att tävla . Det är inte jämförbart hur man pressar sig själv under träning och tävling.

Vi själva jag och Markus har också tävlat i en och annan tävling. Bägges ambition var från början att tävla på högsta nivån i Crossfit men så blev det aldrig för oss tyvärr. Jag har ställt upp i alla tävlingar jag kom över i början tills jag insåg att det förstörde en stor del av träningen samt att skaderisken självklart blev hög då man pressade sig till max. Jag ville ha erfarenheten och älskade känslan. Efter ett par år så kvalade jag in till SM i tyngdlyftning och tog faktiskt två medaljer vilket nog varit det största jag gjort tävlingsmässigt. Både jag och Markus har deltagit i SM i funktionell fitness också vilket varit en otroligt upplevelse.Vi har anordnat “crossfit-open” i boxen alla år dessutom. Open är ett kval in till världsmästerskapen, dock gör de flesta open för att mäta och jämföra resultaten med sina egna prestationer och inte för att kvala in till VM. Open består av en workout i fem veckor som man ska genomföra och registrera, på så sätt får man se vilka atleter som är bäst i de olika regionerna. Det finns även ett sätt till att kvala in till VM numera och det är via något som heter sanktionerade tävlingar, men man måste även kvala in till dessa och konkurrensen är väldigt hård.

Många tävlar för skoj skull och då finns det många tävlingar i Sverige som är lämpliga. Halmstad Throwdown är en av dessa vi finner väldigt bra. 2019 när tävlingen arrangerades hade vi 12 lag totalt anmälda från vår box och det var en häftig upplevelse att bevittna. Alla kan vara med och tävla, det finns klasser för olika åldrar så att det ska bli så rättvist så möjligt. Det är sällan kvinnor och män tävlar mot varandra. De flesta tycker att det är roligt att tävla i lag om två eller tre och det finns dessutom många tävlingar för dessa. Vill man tävla finns det mycket information på CF Sweden tävlingar, boxevent.se.

Följ oss

Vill du veta mer oss, bli inspirerad, lära känna andra medlemmar eller bara dela med dig av dina egna erfarenheter? Följ 421 Crossfit på sociala medier. Interagera med oss och var en del av vårs stora träningsfamilj.

Pin It on Pinterest

Share This