FRÅGOR OCH SVAR

Hur blir jag medlem?
Maila till info@421crossfit.se så hjälper vi dig vidare. Man är alltid välkommen att testa på, men innan man börjar träna rekommenderar vi ett pass med en PT för att gå igenom grunder i crossfit, se var du står och förklara hur det fungerar hos oss för att du ska få en bra start och känna dig riktigt välkommen.

Vad är crossfit?
Crossfit är en blandning av flera olika träningsformer:
– Gymnastik och kroppskontroll: övningar med en egen kroppsvikt, t.ex. pull-ups, armhävningar, sit-ups och repklättring.
-Tyngdlyftning / Styrketräning: Inom den kategorin lyfter vi allt från skivstänger och kettlebells till wallballs.
-Konditionsträning: T.ex. springa, rodd, hopprep och cykla.

Passen är konstant varierande med olika längd och intensitet. Våra pass

Vad ska jag ha för kläder på mig?
Det finns inga särskilda krav på kläder, utan kom hel och ren i träningskläder som du trivs med. Det fungerar bra med att par vanliga gymnastikskor på fötterna. Du kommer själv sedan under tiden känna vad du vill införskaffa för andra typer av kläder och skor, men det är inget måste för att du ska kunna träna och förbättras. Det ligger inte i kläderna utan i dig själv.

Vilken egen utrustning behöver jag?
Till en början med ingen, utan allt ”extra” finns att låna. När du börjar bli varm i kläderna behöver du ha eget hopprep (finns att köpa på plats i boxen), du kan vilja köpa t.ex. bälte eller grip, men du klarar dig utan.

Vilka öppettider har ni?
Vi har öppet för medlemmar 24/7 alla dagar i veckan, du kommer in med ditt passerkort och följer de ordningsregler som finns. Vi har pass alla dagar i veckan, de flesta dagar från tidig morgon till tidig kväll. Klicka här för vårt schema.

Hur fungerar det med uppsägning?
Vi tillämpar 3 månaders uppsägningstid, vilket är detsamma som bindningstiden på ditt kort.

Jag har inte tränat på flera år kan jag fortfarande vara med och träna crossfit?
Det är aldrig försent att börja träna crossfit. Det hela bygger på att vi anpassar träningen efter varje individ. Vi vill hjälpa dig att få in rolig och effektiv träning som en del av din vardag. Det kommer göra att du får en bättre hälsa och livskvalitet.

Vad har ni för åldersgräns?
Vi har medlemmar mellan 6 och 60 år. Barn mellan 6 & 12 år är välkomna på CF-kids, lördagar kl. 10.15 -11,00. Mer info finns här. Ungdomar mellan 12 & 16 år är välkomna på CF-Teens träning, onsdagar kl. 17.00 – 18.00 samt söndagar kl. 10.30-12.00. Mer info finns här. Äldre ungdomar slussas vidare till den ordinarie träning, efter kommunikation med ansvarig ungdoms coach.

Har ni barnpassning?
Vi har ingen barnpassning, det finns en yta en trappa upp där barn som är tillräckligt stora att klara sig själva kan vara under passen/den tid du tränar. Det är ditt ansvar som förälder att hålla uppsikt över ditt barn och lämna ytan städad/undanplockad. Det är också ditt ansvar att se till att ditt barn inte stör andra som tränar.