FRÅGOR OCH SVAR

Hur blir jag medlem?
Om du aldrig tränat crossfit tidigare boka in dig på ett GRATIS prova pass här. Under prova passet går vi igenom grunderna i crossfit, ser var du står träningsmässigt, vad vill du och vilka mål har du med träningen? Vi förklarar också hur det fungerar hos oss, vilka pass vi har för att du ska få en bra start och känna dig riktigt välkommen. Det finns även möjlighet att boka in målsamtal för att tillsammans med coach sätta mål med träningen och få hjälp med vägen dit, målsamtalet ingår i ditt medlemskap.

Om du har tränat crossfit tidigare eller har annan liknande träningsbakgrund maila oss på info@421crossfit.se för att få vidare hjälp med att bli medlem och börja köra pass samt open-gym.

Vad är crossfit?
Crossfit är en blandning av flera träningsformer:
> Gymnastik, kroppskontroll samt övningar med en egen kroppsvikt, t.ex. pull-ups, armhävningar, sit-ups och repklättring.
> Tyngdlyftning och styrketräning, här lyfter vi från skivstänger och kettlebells till wallballs.
> Konditionsträning t.ex. löpning, rodd, hopprep och assault bike.

Passen är konstant varierande med olika uppbyggnad och intensitet. Mer information och svar på frågor hittar du här: veckans schema, passtyper och ordlista.

Vad ska jag ha för kläder på mig?
Det finns inga särskilda krav på kläder, kom hel och ren i träningskläder du trivs i. Det fungerar bra med att par vanliga gymnastikskor på fötterna. Med tiden kommer du själv känna vad/om du vill införskaffa andra typer av kläder och skor, det är inget måste för att du ska kunna träna och förbättras. Resultaten ligger inte i kläderna utan i dig själv.

Vilken egen utrustning behöver jag?
Till en början med ingen, utan allt ”extra” finns att låna. När du börjar bli varm i kläderna behöver du ha eget hopprep (finns att köpa på plats i boxen), du kan vilja köpa t.ex. bälte eller grip, men du klarar dig utan.

Vilka öppettider har ni?
Vi har öppet för medlemmar 24/7 alla dagar i veckan, du kommer in med ditt passerkort och följer de ordningsregler som finns. Vi har pass alla dagar i veckan, de flesta dagar från tidig morgon till tidig kväll.

Hur fungerar det med uppsägning?
Vi tillämpar 3 månaders uppsägningstid, vilket är detsamma som bindningstiden på ditt kort.

Jag har inte tränat på flera år kan jag fortfarande vara med och träna crossfit?
Det är aldrig försent att börja träna crossfit. Det hela bygger på att vi anpassar träningen efter varje individ. Vi vill hjälpa dig att få in rolig och effektiv träning som en del av din vardag. Det kommer göra att du får en bättre hälsa och livskvalitet.

Vad har ni för åldersgräns?
Vi har medlemmar mellan 6 och 60 år, där barn och ungdomar 6 – 16 år är välkomna på CF-kids och teens, mer info finns här.

Har ni barnpassning?
Vi har ingen barnpassning, det finns en yta en trappa upp där barn som är tillräckligt stora att klara sig själva kan vara under passen/den tid du tränar. Det är ditt ansvar som förälder att hålla uppsikt över ditt barn och lämna ytan städad/undanplockad. Det är också ditt ansvar att se till att ditt barn inte stör andra som tränar.